Бихте ли се представили за нашите читатели?
Антоанета Василева Маркова съм, с любим ник – An Mark . Cемейна, живея в красивия старинен български град, града на тепетата – Пловдив.

От колко години се занимавате с фотография и как започнахте?
Винаги съм имала някакво вътрешно влечение към фотографията, поетапно съм снимала с различен тип техника. От  година – две започнах да снимам с по-засилен интерес,  да чета и да се интересувам от правилата и да ги спазвам, да се запознавам с творчеството на други фотографи.

Кой е любимият ви жанр във фотографията?
Сякаш имам влечение към репортажното снимане, неволно хванатите емоции. Но не мога да кажа имам ли точно определен жанр във фотографията, защото през определен интервал от време се насочвам към нови тематики. Харесвам спокойствието, което дават люлеенето на камбанките на цветята, полюшванетато на тревата и  да отразявам тази нежност. Харесват ми багрите на нашите народни носии, аления им цвят, различието и богатството им  в различните ни региони.
Харесва ми величието на нашите планини. Как да не запечатвам тази  красота в кадри ?

Къде според вас се крие магията на това изкуство?
Магията на изкуството, наречено фотография за мен е хванатия миг, да видиш това, което може да бъде подминато и незабелязано от забързаните в ежедневието си хора.

Има ли друго изкуствто в ежедневието ви, което оказва влияние на снимките, които правите?
За съжаление – не .

Довършете изречението: За мен фотографията е …
необходимост, някакъв вътрешен мой свят и спокойствие, вглъбяване в себе си, гледайки света .